Макрон судить про взаємини України і росії крізь призму власної історії - Олександр Сич


Емманюель Макрон, чинний президент Франції, не вважає злочини росії в Україні геноцидом і називає москвинів та українців «братніми народами».

На думку голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича, Макрон судить про історію взаємин України з Московщиною крізь призму історії власної країни і її взаємин з Німеччиною

"Відомо, що територію теперішньої Франції у середньовіччі захопили германські племена й від імені одного із них, племені франків, вона й отримала свою назву. Це ж майже так само, як свого часу середньовічна Русь підкорила територію фіно-угорських племен й включила їх до складу своєї держави. Московщина, що пізніше появилася там, вкрала в українців назву Русь. Очевидно, збоченська логіка Макрона підказує йому, що завойовані і завойовники повинні вважати себе «братами» - як теперішні москвини та українці, так і теперішні німці та французи",- каже Сич.

Може саме тому, роздумує Олександр Сич, Франція й не стала чинити опору нацистській Німеччині, коли та в 1940 році напала на неї?! Бо ж не гоже воювати «братам»-германцям…

"Напевно, тому Макрон ще донедавна не надто й поспішав висловлювати підтримку Україні в боротьбі проти московської агресії, бо сподівався, що за прикладом Франції вона також здасться без бою «братньому народу» й підпише капітуляцію так, як її перед "братньою" нацистською Німеччиною в Комп’єнському лісі підписала Франція. Цікаво, а якби запитали Макрона, як він оцінює уряд Віші, який в історії Другої світової війни прийнято вважати колаборантським? Не здивуюся, якщо він і в цьому випадку проведе аналогію, тепер вже з ЛНР/ДНР, та заперечить традиційну оцінку істориків. Тільки ж чи зрозуміють його виборці-французи і сусіди-європейці? Бо ми, українці, Макронових оцінок московської агресії в Україні не розуміємо і ніколи не зрозуміємо! Адже, на відміну від нього, маємо нормальну, а не збоченську логіку!",- переконаний голова облради.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!