«Малі Ґранти Теплого Міста» підтримали 6 проєктів з розвитку Івано-Франківська


26 жовтня відбулося знайомство з переможцями зимової хвилі програми «Малі Ґранти Теплого Міста».

На зимову хвилю ґрантової програми, яка тривала з 22 серпня по 30 вересня, подалося 10 проєктів. Після співбесіди з незалежною комісією було відібрано 6 команд-переможців. Загальний бюджет хвилі цього разу склав близько 120 000 гривень.

Отже, знайомтеся з проєктами-переможцями:

  1.   «Радіо, що рятує» 

Ідея Радіоаматорської Аварійної Служби 

Тематичний напрям: прогресивна освіта. 

Сума ґранта: 18 900 грн 

Команда проєкту має на меті популяризувати волонтерство в сфері Цивільного Захисту, через навчання волонтерів та груп туристів навичкам роботи з портативними радіостанціями. За ґрантові кошти буде придбано обладнання, яке застосовуватиметься під час навчальних зустрічей. 

  1.   «ЕРА сортування» 

Ініціатива ГО «Гірський рятувальний центр» 

Тематичний напрям: екологія та енергоефективність 

Сума ґранта: 17 800 грн 

Метою проєкту є підвищення екосвідомості мешканців Івано-Франківська та розвиток практики сортування твердих побутових відходів. У межах проєкту команда має на меті налагодити співпрацю з ОСББ міста, видати та поширити плакати про сортування, контейнери та наліпки для контейнерів, у які мешканці можуть збирати пластик для майстерні з переробки пластику EcoREactive. 

  1.   «Крим. Третій вимір в Івано-Франківську» 

Ідея ГО «Агенція АртПоле» 

Тематичний напрям: сучасне мистецтво 

Сума ґранта: 18 970 грн 

Проєкт «Крим.Третій вимір» покликаний вивести кримське питання з політичного і соціального в художній і філософський контексти, сполучити різні аудиторії й відкрити Івано-Франківськ, як максимально щире й готове до комунікації місто. 

В рамках проєкту група митців з Сімферополя, Києва, Мінська та Івано-Франківська працюватиме над колективним висловлюванням в рамках спільної інсталяції, яке об'єднає в собі традиційне та актуальне, художнє й документальне, острівне й материкове, явне та уявне. Інсталяція «Хайтарма.Повернення» буде створена у відкритому цеху «Парасолька» та тимчасово інстальована в ньому або іншому просторі на Промприладі.

  1.   «Ревізіоніський синдром: Український радянський та український польський авангард в тандемі Кадана та Андруховича»

Ідея: ГО «Асортиментна кімната» 

Тематичний напрям: сучасне мистецтво 

Сума ґранта: 20 000 грн 

Проєкт «Ревізіоніський синдром» має на меті переосмислити тему українського та зокрема західно-українського аванґарду через виставку, що курує Нікіта Кадан, та публіцистичну програму авторства Юрія Андруховича. Виставка проєкту відбудеться у виставковому просторі ратуші (Краєзнавчого музею) та буде доступна для перегляду протягом місяця. 

«Ревізіоніський синдром» – це перша в Івано-Франківську виставка художника Нікіти Кадана, який є одним із найвпізнаваніших митців в Україні та за кордоном, а також людина, яка великою мірою репрезентує українське мистецтво на міжнародних виставках та в іноземних інституціях (зокрема музеях сучасного мистецтва). 

  1.   «Школа мистецтв вихідного дня»

Проєкт ГО «Молодіжна мистецька формація «Форумс» 

Тематичний напрям проєкту: прогресивна освіта та сучасне мистецтво 

Сума ґранта: 20 000 грн 

Команда має на меті створити можливість для творчого розвитку всіх охочих через їхню участь у 2-ох місячному навчанні, де можна буде отримати основні навички з володіння найпопулярнішими мистецькими техніками за допомогою практичних занять. Учасники «Школи мистецтв вихідного дня» ознайомляться також із творчим досвідом митців, які проводитимуть майстер-класи та лекції.

  1.   «Stanislav.bot»

Ініціатива: ГО «Діджитал місто» 

Тематичний напрям проєкту: 

Сума ґранта: 20 000 грн 

Stanislav – це перший у світі інтерактивний діджитал-гід, що проведе вас Івано-Франківськом. З 2021 року ініціатива впевнено розростається та набуває нових масштабів у діджитал-туризмі містом. За ґрантові кошти команда має на меті покрити витрати на розробку коду для функціонування бота, а також наповнення його новим цікавим для туристів контентом. 

Програма «Малі Ґранти» започаткована у 2015 році платформою Тепле Місто для підтримки прогресивних міських ініціатив. Ґрантовий фонд поточної хвилі сформовано з внесків бізнес-спільноти платформи «Тепле Місто» та за підтримки

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!