Марцінків хоче більше протоколів на паліїв трави


За осінній період на мешканців Івано-Франківської ОТГ склали 10 протоколів за спалювання трави.

Про це під час оперативної наради повідомив Ігор Влізло – начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів, пише Бліц-Інфо.

За словами посадовця, цьогоріч палять менше, аніж минулого року. Втім, міський голова Івано-Франківська з таким висновком не погодився.

"Від людей дуже багато скарг. А ви порівняли статистику за минулий рік і за кілька місяців цього року і кажете, що випадків менше. А люди скаржаться масово. Скільки ви зробили виїздів та склали протоколів?", - поцікавився Руслан Марцінків.

Ігор Влізло повідомив, що за 11 виїздів склали 10 протоколів. І це хороша статистика. Водночас розповів, що в ОТГ проводять роз'яснювальну роботу щодо відповідальності за спалювання трави та сміття. Вулицями сіл ОТГ їздить машина з гучномовцем. 

"Але люди знають, що ми працюємо до 20 і починають палити вночі. І треба відзначити, що багато палять поза межами ОТГ, відповідно ми не маємо права скласти протокол у Загвізді, чи Угринові. Але дим якраз затягає на місто. Тому ми зверталися до області, аби вони теж робили виїзди та складали протоколи", - каже Влізло.

На це очільник Франківська закликав надзвичайників складати більше протоколів - не 10, а 50-60. 

Натомість керівник КУ «Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба» Олег Бевський відзначив, що масово палити траву почнуть пізніше, тож говорити про добру статистику ще рано.

"Зараз ми бачимо контрольоване спалювання сміття, коли бабця палить на обійсті і контролює, аби вогонь не пішов далі. Але незабаром можемо очікувати, що знову горітиме стерня і суха трава, як у минулі роки. Тому найгарячіший сезон ще попереду", - відзначає Бевський.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!