Майдан збирається протриматися ще, як мінімум, 6 днів


Українська співачка Руслана Лижичко закликала мітингувальників залишатися на Майдані Незалежності в Києві мінімум до 17 грудня.

"Шість днів ми простоїмо, я впевнена", - сказала вона, звертаючись в четвер вночі зі сцени до мітингувальників, які в свою чергу схвально відгукнулися на такий заклик.

Руслана також повідомила, що нещодавно на Євромайдан до Києва прибули 5 автобусів з мітингувальниками з Коломиї та 5 автобусів з одного з міст Волинської області.

Крім того, раніше вона повідомила, що кілька автобусів з мітингувальниками, які направляються на київський майдан, під'їжджали до Житомира.

Ведучий зі сцени повідомив, що Євромайдан Ужгорода оголосив мобілізацію мітингувальників на київський Майдан.

Зі сцени продовжують виступати українські виконавці, зокрема, кілька пісень заспівав гурт "Немо".

Періодично до присутніх зі сцени звертаються священнослужителі, нагадуючи про те, що у разі виникнення конфлікту з правоохоронцями не слід проявляти агресію, і пояснюючи, як знівелювати гостру ситуацію і не допустити її розвитку.

Кількість мітингувальників на Майдані Незалежності за останні 2,5 години практично не зменшилася. Обстановка спокійна, доброзичлива.

Як відомо, 17 грудня відбудеться чергове засідання українсько-російської міждержавної комісії. За словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, уряд працює над підготовкою двосторонніх документів.

Інтерфакс-Україна