Майже 11 млн. грн. збору за першу реєстрацію транспортних засобів сплатили платники Прикарпаття


Як повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області, за вісім місяців 2014 року платниками податків Івано-Франківської області до місцевих бюджетів сплачено 10 707,8 тис. грн. збору за першу реєстрацію транспортних засобів. Із загальної суми надходжень 9 825,19 тис.грн. надійшло від фізичних осіб та 882,57 тис. грн. – від юридичних.

Податківці нагадують, відповідно до статті 231 Податкового кодексу України платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів.

Сума збору за першу реєстрацію транспортного засобу обчислюється щодо кожного транспортного засобу як добуток відповідної бази оподаткування, ставки збору та відповідного коефіцієнта, зазначеного у пункті 234.4 статті 234 ПКУ.

При першій реєстрації транспортного засобу в Україні платники зобов’язані пред’являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення, а платники, які звільнені від сплати збору, - відповідний документ, що дає право на користування такими пільгами (п.239.3 ст.239 ПКУ).

У разі відсутності документів про сплату збору за першу реєстрацію транспортного засобу або документів, що дають право на користування пільгами, перша реєстрація в Україні не проводиться (п.239.4 ст.239 ПКУ).