Майже 35 мільйонів заплатили прикарпатці за порушення при торгівлі підакцизною продукцією


Майже 35 мільйонів гривень штрафів донараховано підприємцям Прикарпаття за порушення при торгівлі підакцизною продукцією.

Впродовж 2020 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели 569 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. До порушників застосували фінансові санкції на суму 34,7 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

За результатами проведених перевірок виявили 99 випадків торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін, 75 фактів продажу алкогольних напоїв на розлив у магазинах, які не мають статусу громадського харчування та 16 порушень при роздрібній торгівлі тютюновими виробами з полиць самообслуговування. Також, встановлено 39 випадків торгівлі підакцизними товарами без ліцензій, ще 124 факти необладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та рівномірами-лічильниками. Іще у 26 випадках податківці зафіксували зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв та тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку.

Торік на Івано-Франківщині через продаж алкоголю та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анулювали 46 ліцензій, зокрема 27 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та  19 ліцензій - тютюновими виробними.

На 1 січня 2021 року суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території нашої області отримали 9761 ліцензії:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 5133 ліцензій;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 4053 ліцензію;

- на роздрібну торгівлю пальним – 87 ліцензій та 488 на зберігання пального.

За придбання цих ліцензій суб’єкти господарювання сплатили до місцевих бюджетів 29,2 млн гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!