Майже 70% українців вважають економічну ситуацію в країні поганою — опитування


69% українців оцінюють економічну ситуацію в країні як «дуже погану» або «досить погану». Водночас рівень добробуту своєї родини так само оцінюють 43% населення.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою «Центр Разумкова» з 29 січня по 3 лютого 2021 року, пише Громадське.

Лише 2% опитаних оцінили економічну ситуацію в країні як «добру» або «дуже добру», а 26% — як «не погану і не добру».

Рівень добробуту своєї родини як «не поганий і не добрий» оцінують 46% українців, а 7% — як «добрий» або «дуже добрий».

Лише 14% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, 70% дотримуються думки, що напрям неправильний.

Так, люди не надто вірять у швидкі зміни в економічній сфері: лише 7% вважають, що в найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на краще, 8% сподіваються, що за цей час зміниться на краще рівень добробуту їхньої родини.

Як зазначають соціологи, українці помітно частіше почали очікувати у найближчі місяці погіршення ситуації: 32% вважають, що в найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на гірше, 24% — що за цей час зміниться на гірше рівень добробуту їхньої родини.

Проте найбільш поширена думка, що ситуація за 3 місяці істотно не зміниться (відповідно 48% і 53% не очікують змін у цих сферах).

Водночас очікування змін в економічній сфері є менш песимістичними, ніж у грудні минулого року (тоді погіршення економічної ситуації в країні протягом найближчих 3 місяців очікував 41% опитаних, а погіршення добробуту власної родини — 32%).

Про перспективи

16% опитаних вважають, що Україна здатна подолати теперішні проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років, 51% — що вона здатна їх подолати у більш віддаленій перспективі, а 20% — що не здатна їх подолати.

Опитування провели методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій, за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!