Майже 90 прикарпатських платників скористалися податковим компромісом


З дня набуття чинності закону щодо податкового компромісу заяви та уточнюючі розрахунки до органів державної фіскальної служби області подали 89 суб’єктів господарювання.

Вказані підприємства збільшили податкові зобов’язання з податку на додану вартість та податку на прибуток на 57,7 млн. грн., внаслідок чого до державного бюджету додатково планується залучити більше 2,9 млн. грн.  Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

На сьогодні, до бюджету вже надійшло більше 1,2 млн. грн., з них: понад 763 тис. грн. податку на додану вартість та  435 тис. грн. податку на прибуток.

Нагадуємо, 25 грудня 2014 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 63-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».

Податковий компроміс - це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 Податкового кодексу України.

Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).

На прийняття рішення щодо участі у процедурі податкового компромісу та подання відповідних документів до контролюючого органу платник має 90-денний термін з дня набуття чинності законом. Враховуючи дату введення законодавчого акту в дію, цей термін збігає 16 квітня 2015 року.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області