Майже сім тисяч гривень заплатить прикарпатець за незаконний відбір гравію


Минулого тижня Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.240 КК України (Порушення правил охорони або використання надр).

В судовому засіданн встановлено, що 20.05.2015 року обвинувачений за допомогою екскаватора марки «Атлас» та вантажного автомобіля марки «КРАЗ», які знаходились в його тимчасовому користуванні, вирішив здійснити видобування та подальше завантаження на кузов автомашини корисних копалин загальнодержавного значення, пише НП

З метою здійснення злочинних намірів обвинувачений залучив свого знайомого для керування автомобілем «КРАЗ», при цьому не повідомив останньому про незаконність своїх дій.

Для реалізації злочинного умислу, обвинувачений прибув в урочище «Царина», с.Добротів, де здійснив забір та завантаження гравію з берега річки Прут у кузов вантажного автомобіля.

Під час досудового розслідування між прокурором та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. 

На підставі наведеного, суд засудив затвердити угоду про визнання винуватості від 15 червня 2015 року, укладену між старшим прокурором прокуратури Надвірнянського району  та обвинуваченим, а саме: визнати обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 240 КК України, та призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді виді штрафу у розмірі чотирьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 6800 грн.