Майже тисяча івано-франківських платників податків скористалось послугами Електронного кабінету


За допомогою сервісу «Звітність», який входить до Електронного кабінету платника, 959 платників податків подають свою звітність он-лайн. Це складає 15% від загальної кількості звітності, що надійшла від івано-франківських платників податків «електронкою».

Про це повідомив заступник начальника ДПІ у м. Івано-Франківську Олександр Фролов. За його словами за допомогою цього сервісу можна також уникнути помилок при формуванні податкової звітності.

Він також повідомив, що Електронний кабінет, окрім  сервісу «Звітність», включає також сервіси «Розрахунки з бюджетом», «Податковий календар», «Облікові дані», що значно спрощує процедуру звірки даних платника податку щодо розрахунків з бюджетом та наявності податкового боргу, нагадує про своєчасність подання звітності та сплати податків.

Крім зазначених сервісів користувачі Електронного кабінету можуть скористатися інформацією із довідників: ДПІ, КВЕД, УКТ ЗЕД, форм власності, ознак доходу, ознак податкових пільг тощо.

Щоб скористатись послугами «електронного кабінету», платнику необхідно отримати ключ електронного цифрового підпису, який видається безкоштовно у Акредитованому центрі сертифікації ключів  Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів в області у каб.110 на першому поверсі інспекції, - зазначив посадовець.