Медичну бібліотеку у Франківську не будуть закривати


Івано-Франкіську обласну наукову медичну бібліотеку, яка підпорядкована департаменту охорони здоров'я, не будуть закривати.

Відповідне рішення погодили на засіданні комісії обласної ради з соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами в. о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ірини Кобельської, пропонується внести зміни до рішення обласної ради «Про створення комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради».

"У рішенні йшлося про ліквідацію трьох закладів шляхом об'єднання. Ми пропонуємо внести зміни до рішення і виключити зі списку закладів, які ліквідують, обласну медичну бібліотеку", - каже чиновниця.

Втім, в бібліотеці скоротили кількість персоналу з 28 до 15 працівників.

"Це знакова бібліотека не тільки в області. В ній великий і цінний книжковий фонд. Це каже медична спільнота, яка нею користується. Ми не можемо економити на бібліотеці", - наголосив голова комісії.

В підсумку члени комісії одноголосно підтримали цей проєкт рішення.

До теми: У Франківську можуть закрити одну з найстаріших книгозбірень

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!