Медики Прикарпаття долучаються до надання допомоги постраждалим в АТО


Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк зустрівся з представниками Всеукраїнського благодійного фонду «Крок назустріч».
У фонді, який фінансується меценатами і взаємодіє з Міністерством оборони України, надають безкоштовну психологічну допомогу постраждалим внаслідок військових дій на території проведення антитерористичної операції: учасникам АТО, членам їх родин, переселенцям, волонтерам, медикам, працівникам екстрених служб.

У ході зустрічі обговорювалися можливості співпраці фахівців фонду з медиками обласної психіатричної лікарні № 3, яка функціонує в Івано-Франківську. На думку головного лікаря установи Мирона Мулика,  сьогодні надзвичайно важливо оперативно реагувати на проблеми учасників АТО. За його словами, 5 відсотків людей, які пережили війну, потребуватимуть фахової психологічної, а в окремих випадках і психіатричної допомоги. Тож медична установа, де наразі працює 14 психологів, які застосовують різні види реабілітації, готова долучатися до спільної роботи для допомоги постраждалим.