«Мені подзвонив Вейн»: виходить автобіографічна книжка від режисера фільму "ЮКІ" Володимира Мули


В основі історії Володимира Мули — перипетії створення картини про українців-володарів Кубку Стенлі НХЛ, їхній захопливий і непростий шлях до успіху.

Передмову до книжки написав один із найвідоміших спортсменів XX століття, канадський хокеїст українського походження Вейн Ґрецкі, повідомляє Yabl.

Стрічка «ЮКІ» вийшла на екрани у грудні 2020 року під гаслом «Історія перемог вільних українців» і наразі є другим найкасовішим документальним проєктом за всю історію вітчизняного кінопрокату.

Книжка «Мені подзвонив Вейн» написана у жанрі доку-фікшн. Читачі дізнаються про режисерський шлях Володимира Мули в ході реалізації документального фільму. Рукопис наповнений фотографіями та ексклюзивними інтерв’ю з легендами хокею, що розкривають їхні внутрішні драми. 

«Робота над фільмом «ЮКІ» від самого початку перетворилася на своєрідний квест. Чого лише не доводилося робити, аби втілити, здавалося б, абсолютно не реалістичну ідею у життя: місяцями копирсатися у заокеанських архівах, випробовувати техніку на міцність, витрачати останні гроші, ганятися за героями по всій Канаді, шукати прихисток по друзях та знайомих. 

Переконаний, моя розповідь припаде до душі не лише поціновувачам пригодницької літератури, а й кінематографістам, підприємцям, любителям спорту та всім, хто шукає знак, аби стати кращою версією самих себе», — розповідає автор книжки Володимир Мула.

Спортивно-документальний роман вийде у світ наприкінці 2023 року. 

Володимир Мула — кінорежисер, продюсер, спортивний журналіст, заслужений діяч мистецтв України. Співпрацював з провідними телевізійними мережами, зокрема з британським BBC, американським CBS та сінґапурським CNA; висвітлював Євробачення, Чемпіонат світу з футболу 2014 і Літні Олімпійські ігри 2016 у Ріо-де-Жанейро, Чемпіонат Європи з футболу 2016 у Франції, Зимові Олімпійські ігри 2018 у Південній Кореї.

Зняв чотири повнометражні документальні фільми: «Американська мрія» (2015), «Американська мрія. У пошуках правди» (2017), «ЮКІ» (2020), «Нація футболу» (2021).



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!