Мережу гастрономічних маршрутів створять на Прикарпатті


Упродовж тижня на Івано-Франківщині відбуваються семінари з метою інформування виробників локальних продуктів харчування про створення мережі гастрономічних маршрутів під загальною назвою - «Дороги вина та смаку України».

10 березня відбулась зустріч у м. Коломиї, 11 березня - у м. Косові, 12 березня - у с-щі Верховина. На 16 березня запланована подія у м. Яремче. Про це йдеться на сайті Івано-Франківщина туристична.

Семінари відбуваються у рамках реалізації проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».

Національний експерт проєкту з розвитку сільських територій Карпатського регіону Тарас Антонюк за участі представників управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації, Коломийської міської ради, Косівської райдержадміністрації і Косівської районної ради, Верховинської райдержадміністрації і Верховинської районної ради, Яремчанської міської ради проводить роботу з метою організації мережі доріг смаку Українських Карпат, яка покликана об’єднати усіх зацікавлених сторін, у тому числі виробників традиційних продуктів, заклади громадського харчування та розміщення та ін.

Івано-Франківська область, зокрема м. Івано-Франківськ, Коломийщина, Косівщина, Верховинщина і Яремчанщина мають можливість стати частиною мережі гастрономічних маршрутів «Карпатської дороги смаку», яка буде створена вже цього року.

Долучитися до «Карпатської дороги смаку» можуть:

- виробники локальних продуктів (у т.ч. агротуристичні локації), які пропонують туристам екскурсії на виробництво, дегустації продуктів власного виробництва, можливість придбати продукти;

- дегустаційні зали, які пропонують організовані дегустації місцевих продуктів та можливість їх придбання;

- фермерські господарства, відкриті до відвідування;

- ресторани місцевої кухні, які пропонують традиційні регіональні страви, спеціалізовані дегустаційні сет-меню;

- готелі, санаторно-оздоровчі комплекси, які надають послуги з розміщення, харчування та можуть стати маркетинговими майданчиками проєкту для просування місцевих продуктів.

Наразі триває інформаційна кампанія для потенційних учасників мережі гастрономічних маршрутів, наступним етапом стане проведення установчих зборів для створення Громадської спілки «Карпатської дороги смаку».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: