Мешканці будинку по Вовчинецькій, 202 звинувачують ЄРЦ у спробі повісити на них чужі борги


У вівторок, 16 липня, в житловому будинку по вул. Вовчинецька, 202 без попередження було вимкнуто електропостачання.

Як з’ясувалося, у такий спосіб комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр»  намагається змусити мешканців будинку сплатити борг за електроенергію. За словами директора КП «ЄРЦ» Вадима Войтика, на сьогодні сума боргу становить приблизно 34 тис. гривень, повідомляє "Галицький кореспондент".

Самі мешканці будинку не визнають за собою ніякої заборгованості. Кажуть, що ці борги виплили, коли колишній ЖЕО передав будинок на баланс ЄРЦ. Схоже, балансоутримувач намагається повісити на людей старі борги ЖЕО перед енергетиками, аби передати будинок на прямі розрахунки з обленерго. До речі, для цього також необхідно замінити всі внутрішньобудинкові електромережі та встановити нові лічильники.

Вчора відбулися збори мешканців будинку по вул. Вовчинецька 202, у яких взяв участь директор КП «ЄРЦ» Вадим Войтик. За його словами, на балансі ЄРЦ перебувають проблемні будинки, які потребують негайної реконструкції електромереж. Це уже згаданий будинок по вул. Вовчинецька 202, а також будинки на Галицькій, 124 та Пасічній, 16. За словами Войтика, грошей на заміну електромереж вистачить на два об’єкти.

Виступаючи перед мешканцями будинку Вовчинецька, 202, Войтик зазначив, що 70% від вартості цих робіт оплачує ЄРЦ, а 30% повинні сплатити мешканці будинку протягом року з моменту підписання договору. Зокрема, мешканці цього будинку повинні заплатити 273 600 грн. - приблизно по 960 грн. на одну квартиру. З цих грошей по 300 грн. люди повинні сплатити відразу після підписання договору через те, що  підрядники працюють тільки за умови сплати авансу. Решта суми, тобто 660 грн., буде розтермінована  на 12 місяців по 55 грн.

Однак, такі вигідні умови, які озвучив Вадим Войтик,  викликали певне занепокоєння у мешканців будинку. Адже біля будинку знаходиться підстанція, яка теж вимагає реконструкції. Окрім цього, мешканцям так і не назвали підрядника, який буде виконувати роботи. Без вирішення залишається і питання боргу за електроенергію.