Мешканці Донецька повідомляють про масштабні бої в місті, - ЗМІ


З восьмої ранку мешканці всіх районів Донецька чують безперервно вибухи та канонаду важкої артилерії

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Враження таке, що "Гради" стоять хіба що не поруч з кожним будинком. Детонація жахлива, дрижать стіна та вікна", - повідомляють мешканці центральних районів Донецька. Телефонна мережа постійно зайнята: люди в паніці телефонують одне одному, питають, що відбувається в місті, хто, де, яка обстановка в тому чи іншому районі?

Місцеві жителі повідомляють DW про активні бойові дії в районі Путилівського мосту, який веде від аеропорту в місто. У повідомленнях очевидців ідеться начебто також і про руйнування самого мосту. Утім, у штабі АТО заявляють, що повідомлення про пересування українських військ углиб Донецька не відповідає дійсності.

Активіст ініціативної групи "Відповідальні громадяни Донбасу" Енріке Менендес, який знаходиться в Донецьку пише в своєму Фейсбуці, що "залпи дуже інтенсивні і гучні. Я такої безперервної канонади не чув навіть влітку".

"Залпи дуже інтенсивні і гучні. Я такий безперервної канонади не чув навіть влітку. Постійно чутна робота реактивних систем. Прильотом теж чутні часто - міська влада вже повідомляють про попаданнях в центральному Ворошиловському районі. Деякі з залпів супроводжуються масовим спрацьовуванням сигналізації припаркованих у дворах машин. Вулиці порожні, ніж у звичайні дні, машин і людей мінімально - це видно з вікна, оскільки я живу в районі крупної транспортної розв'язки. І мені легко це зрозуміти - навіть вдома сидіти страшно. Бахи на вулиці розносить міське відлуння і від цього може і сердечко прихопити", - передає Еспресо.TV з посиланням на слова Менендеса у Фейсбуці.

У Київському районі, що прилягає до аеропорту, люди повідомляють, що сидять без світла, газу та води. Також мешканці свідчать про численні потрапляння снарядів в житлові будинки - як у центрі міста, так і у прифронтових районах, неподалік від до лінії вогню.

Аварійні бригади не можуть виїхати до місця руйнувань через артобстріли, що не припиняються. Частина мешканців поспіхом ховається в бомбосховищах. Так само поспіхом зачиняються продовольчі магазини в центрі міста. Припиняє роботу і центральний ринок. На деяких маршрутах повністю припинено рух громадського транспорту.

Також, сайт "Донецької міської адміністрації" повідомляє про близько 30 попаданнь снарядів в різні об'єкти міста.

Зокрема, у місті знеструмлені 152 трансформаторні підстанції: в Куйбишевському, Київському та Петровському районах міста. Аварійно-відновлювальні бригади комунальних підприємств не можуть виїхати на місця пошкоджень через безперервні артобстрілів.

А з самого рунку в Донецьку зберігається вкрай напружена обстановка, по всьому місту "лунає канонада з важких знарядь".