Мешканці Івано-Франківщини боргують за газ понад 100 млн грн


Станом на 1 грудня 2015 року сукупний борг мешканців Івано-Франківської області за спожитий природний газ становить понад 100 млн грн.

З метою недопущення нарощення заборгованості, фахівці газового господарства рекомендують споживачам  скористатися своїм правом  на оформлення субсидії, звернутися в управління соціального захисту за місцем реєстрації для оформлення державної допомоги, передає прес-служба "газовиків".

Найпроблемнішими залишаються розрахунки мешканців багатоповерхівок. Їх заборгованість становить  майже  40 млн грн, тобто 40 % від загального боргу.

«Минулими роками більшість  споживачів влітку намагалися повністю сплатити допущену заборгованість за спожитий газ в опалювальний період , і навіть здійснювали передплату. Цьогоріч, простежується зворотня ситуація. Так, заборгованість побутових споживачі з липня по листопад зросла у 5 разів. Це пов’язано, передусім із зростанням ціни газу для населення», – розповідає керівник ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

У разі несплати рахунків, підприємство буде змушене відключати споживачів від системи газопостачання . Так, з початку року від газопостачання були відключені понад 2000 споживачів.

Нагадуємо, що відновлення газопостачання можливе після повного погашення заборгованості та проведення оплати за «припинення  та відновлення»  газопостачання, а це додаткові витрати які можна було б направити на оплату за спожитий природний газ.