Долинянин через суд домігся, щоб міськрада ще раз подумала над виділенням йому землі


Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Долинської міської ради, яка не прийняла рішення за заявою мешканця Долини.

Йдеться про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,4084 га, що розташована за межами населеного пункту с. Тяпче, для ведення особистого селянського господарства та надання її у власність. Суд зобов’язав Долинську міську раду повторно розглянути  цю заяву на черговій сесії.

«Позивач скористався своїм правом на розроблення проекту землеустрою щодо відведення спірної земельної ділянки, погодив його та 30.12.2020 та 16.02.2021 звернувся до Долинської міської ради із заявами про затвердження цього проекту. Однак, будь-яких рішень (про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність, відмову у такій передачі) Долинською міською радою прийнято не було. Відповідач порушив норми чинного законодавства щодо обов’язковості розгляду та прийняття рішення за заявою», - зазначається у висновках судового рішення.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!