Мешканець Коломиї повірив "співробітнику банку" і втратив 109 тисяч гривень


Хотів вберегти заощадження, а потрапив у пастку шахраїв - ще один мешканець Прикарпаття потрапив на гачок аферистів.

До поліцейських Коломийського райвідділу поліції звернувся 63-річний мешканець Коломиї, який повідомив, що потерпів від шахраїв.

Як вдалося з’ясувати правоохоронцям, напередодні до заявника зателефонувала невідома особа, яка представилась співробітником банку та повідомила, що з його банківської карти шахраї намагаються зняти кошти. А відтак запевнила, що потрібно відкрити новий рахунок, щоб вберегти заощадження. Заявник виконав всі вказівки додзвонювача: повідомив номер карти, CVV-код, і навіть надав код - підтвердження, що надійшов на мобільний телефон. Невдовзі аферист спустошив банківську карту чоловіка на понад 109 000 гривень.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція Прикарпаття вкотре наголошує: справжні працівники банківських установ не запитують секретні дані рахунків. Якщо вам телефонують із банку і під різними приводами просять повідомити реквізити та коди - кидайте слухавку! Це - шахраї.

Якщо маєте сумнів щодо безпеки вашого рахунку, зверніться до найближчого відділення банку та проконсультуйтеся зі спеціалістом. Будьте обачними, бережіть себе та свої кошти.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!