Мешканець Косівщини вирощував коноплю в лісі


Співробітники поліції викрили чоловіка, який вирощував коноплю у лісопосадці в Косівському районі. Зловмисника правоохоронці виявили саме тоді, коли він доглядав за наркорослинами. За скоєне підозрюваному загрожує до семи років ув'язнення

Минулих вихідних під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання «Мак» косівські поліцейські ліквідували незаконний посів конопель, а саме близько 80 рослин. Щоб ніхто не зміг побачити незаконну діяльність 30-річного місцевого мешканця, він висадив рослини коноплі у непримітному місці – у лісовому масиві, поблизу населеного пункту Уторопи.

Зі слів правопорушника, коноплі висаджував для власних потреб.

Все вилучене направили на дослідження.

Фігуранта слідчі затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру. Невдовзі судом буде обрано міру запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліцейські Івано-Франківщини нагадують, що за незаконний посів понад 100 рослин маку чи 10 рослин конопель законодавством передбачено кримінальну відповідальність (Стаття 310 Кримінального кодексу України).

Посіви цих рослин на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів господарської діяльності.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!