Мешканка Прикарпаття Анна Заячківська готова підкорити світ


Днями в одному з ресторанів готелю «Надія», що в центрі Івано-Франківська, відбулася презентація переможниці конкурсу краси «Міс Україна» Анни Заячківської, під час якої дівчина демонструвала гостям рівень своєї підготовки до важливого міжнародного конкурсу «Міс світу» — дефіле, власну пісню, написану власноруч ікону, виготовлене спеціально для неї взуття... і національний костюм — дивовижну сукню ручної роботи, пошиту місцевим дизайнером Леною Васенко із королівського атласу, прикрашену бісером

До самого конкурсу дівчина ставиться по-філософськи спокійно та врівноважено. В будь-якій ситуації — позитивна вона чи ні, вважає Аня, людина здобуває досвід, працює над собою, вдосконалюється. Усе в житті має своє місце й до чогось спрямовується. Конкурс для неї — це, власне, й можливість здобути новий досвід, побачити світ, щось незвідане у ньому, познайомитися з цікавими людьми, можливість поспілкуватися англійською. Та передусім — самовдосконалитись. 

Пісню «Мрія» для конкурсу талантів Анна написала сама. Ця композиція далеко не перша, яку вона створила, — вдома багато текстів, які чекають свого часу. Оскільки дівчина цілісна й гармонійна особистість, пісня її про морально-етичні цінності, про речі, які важливо цінувати, адже особисто вона найбільше цінує саме життя як дарунок Божий. «З Твоїми ділами міняється світ», — співає дівчина в приспіві композиції. 

Попри те, що вона багато років співала у церковному хорі, музичної освіти дівчина не має. Тому два місяці наполегливо брала уроки вокалу в педагога ірини Батюк. «Аня дуже талановита, — розповідає пані ірина. — Вона наполегливо працює над собою, старанно навчається. З нею легко та приємно працювати».

Окрім конкурсу талантів, кожна з учасниць має привезти подарунок, який виставляють на благодійному аукціоні, а отримані гроші передають на доброчинність. Для цього Аня написала ікону, що є копією з оригіналу приблизно XVI століття під назвою «Хрещення Господнє». Роботу виконано в обмеженій кольоровій гаммі, де домінують відтінки червоного.

— Відколи Аня стала переможницею конкурсу «Міс Україна», ми напружено працюємо над її підготовкою до наступного і найважливішого етапу — «Міс світу», — розповідає Тетяна Терсенова-Заводовська, керівник модельного агентства «Ювента». — Оргкомітет конкурсу поставив високі й чіткі умови, згідно з якими кожна учасниця має привезти із собою п’ять-шість вечірніх суконь, а дизайн кожної затверджується в Лондоні. Крім того, національний костюм, п’ять-шість коктейльних суконь, спортивне вбрання, купальний костюм, три пари взуття: чорне, взуття нейтрального кольору та сріблясте або золотисте — на вибір учасниці. Проте тільки цим гардероб дівчини не обмежується, адже кожна з учасниць проведе на Балі, де проходитиме цьогорічна церемонія конкурсу, майже місяць. Тому намагаємося максимально сформувати її гардероб, підібрати для Ані необхідні речі, зокрема такі, які можуть доповнюватися і взаємозамінятися. 

Однак це далеко не всі турботи, адже підготовка має бути бездоганною. Разом із командою професіоналів ми працювали над постановкою вокалу, дефіле, навчалися етикету, Аня завершила створення ікони. Крім того, вона встигла закінчити інститут з червоним дипломом, вступити в магістратуру. А ще ж їй треба було провести багато інтерв’ю, їздити на примірку вечірніх суконь та взуття, ходити до спортзали, «підтягнути» знання з англійської. Зокрема, вечірні сукні на вимогу організаторів конкурсу «Міс Україна» шиє дизайнер з Житомира Марина Джин. Взуття виготовляли львівські дизайнери Олена ўазда та Микола Мілабінський.

Та особливої уваги заслуговує сукня переможниці, національний костюм, виготовлений руками місцевого дизайнера Лени Васенко, а ідею вбрання запропонувала Тетяна Терсенова-Заводовська. Тканину для сукні — королівський атлас білого та червоного кольорів замовляли з-за кордону. В орнаменті використано ще й чорний колір. Таку кольорову гамму обрано не випадково, адже ці три кольори притаманні нашому регіонові. Вперше дівчина з Прикарпаття потрапила на такий конкурс, тому й костюм виготовлено з гуцульськими елементами, він несе національну й місцеву символіку, автентику карпатського регіону. Всі елементи національного костюма дизайнер намагалася акумулювати в одній сукні — жіночу сорочку, яку носили українські жінки «перевтілили» на довгу сукню, а вишиту запаску — на баску, яка ще й вигідно підкреслила тонку талію дівчини. До того ж усе це розшили бісером, люрексом та коштовним камінням. Тож сукня просто вражає своєю розкішшю, а дівчина в ній схожа на галицьку княжну...

Конкурс «Міс світу» розпочинається ще з трапу літака, коли виходить кожна з дівчат, і за її усмішкою, вмінням триматися, зовнішністю та вбранням складається враження про учасниць. Крім того, на сторінці конкурсу в соцмережах проходить голосування, де сумують набрані голоси. Кожен голос має вагу, тому команда, яка готувала Аню до конкурсу, і сама дівчина просить кожного проголосувати за неї в мережах «Фейсбук» та «Твіттер». А ми побажаємо цій талановитій, самодостатній та ерудованій дівчині перемоги й успіху, а найперше — 28 вересня гідно представити Україну на конкурсі краси міжнародного рівня.