Мешканка Тисмениччини відзначила 90-літній ювілей


90-річний ювілей відзначила мешканка села Терновиця Ганна Кушлак.

Про це повідомляють на сторінці Тисменицької міської ради.

Кушлак Ганна Іванівна народилася 20 червня 1931 року в селі Жухів на Ярославщині (нині територія Польщі) у багатодітній родині, де було 3 дівчат і 2 хлопців. Нинішня ювілярка — наймолодша. Дівчинка вчилася лише чотири роки у рідному селі. У 1945 році родину примусово виселили на територію УРСР. Вони опинилися у селищі Отинія, А згодом переїхали у село Терновицю на Тисмениччині. Життя склалося так, що своєї родини пані Ганна не створила, важко працювала в колгоспній ланці, жила біля одного з братів та допомагала йому ростити і виховувати дітей і онуків. Зараз у бабці Ганни є 8 племінників та 6 внучатих племінників, 5 правнучатих племінників.

Ще за часів Радянського Союзу та в перші роки Незалежності України пані Ганна їздила на заробітки по всій нашій державі, побувала у своїх родичів у Польщі та у США. В останній країні жили дві її сестри, які опинилися там після перебування на примусових роботах в Німеччині в час Другої світової війни. У часи підпілля УГКЦ Ганна Кушлак допомагала священникам, брала участь у підпільних Богослужіннях, передавала до церков священичий одяг, який її висилали сестри зі США. До речі, брат, в родині якого жила пані Ганна, був старшим братом у місцевій церкві.

Сьогодні пані Ганна активно цікавиться суспільно-політичним життям в Україні та в світі, розмовляє з родичами, сусідами, її часто навідують односельці та місцевий священник. Ювілярка понад усе любить чесність та правду, не терпить жодної фальші, щира, щедра, вправна та гостинна господиня, уміє пекти різноманітні солодощі за давніми рецептами, дуже любить, аби в господі був лад і порядок. Вона віруюча і патріотка. Щодня молиться за мир і спокій в Україні, просить в Бога здоров’я для своєї великої родини та вояків, які захищають нашу державу на Сході.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!