Мешканці села на Рогатинщині нарікають на сморід з свинокомплексу


Мешканці села Підгороддя Рогатинської громади нарікають на неприємний запах, який шириться селом від свинокомплексу.

З численними скаргами на неприємний запах на території Підгородянського старостинського округу жителі громади звернулися до міського голови Сергія Насалика. Рогатинська міська рада з цього приводу звернулася до компанії “Ґудвеллі Україна”, яка й розводить свиней на території громади. У компанії переконують, що сморід - явище тимчасове. І пов'язаний з ремонтом на території підприємства, пише Бліц-Інфо.  

"Зараз оновлюємо системи гноєвидалення, створюємо два нових гноєзбірники “лагун” закритого типу. До цього підприємство “Росан-Агро”, якому донедавна належав свинокомплекс, працювало з гноєзбірниками відкритого типу, які утворювали викиди аміаку та сірководню в атмосферу, а також були джерелом неприємного запаху. Ми працюємо за європейськими стандартами, саме тому проводимо зміни в старих системах. Сьогодні на території, де будуть нові гноєзбірники, проводяться підготовчі роботи - чагарники зрізаються та викорчовується, верхні шари ґрунту розсуваються і розрівнюються. Ймовірно, під час роботи ферми в попередні роки в ці землі потрапляла гноївка, яка вивільнилась у зв’язку з вищевказаними роботами, що спричинило неприємні наслідки. Доводимо до Вашого відома, що жодних інших непередбачуваних ситуацій на території ферми не відбувалося, все працює в штатному режимі. Мета компанії “Ґудвеллі Україна” не просто виправити цю ситуацію, а ще й адаптувати виробничі системи і процеси на свинокомплексі до європейських стандартів", - пояснили у відділі комунікацій компанії.

Нагадаємо, восени 2021 компанія "Ґудвеллі" купила свинокомплекси у селах Дички та Підгороддя Рогатинської міської територіальної громади. Обидва свинокомплекси передбачені для відгодівельних свиней. Проєктна потужність кожного з них – по 12 тисяч голів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!