Мешканців Тисмениці кличуть на виставку та презентацію книги «Воєнний стан»


18 червня о 15:30 в Народному домі Тисмениці за адресою вул. Галицька 15 - відкриття фотовиставок "Одного разу в Дземброні...", авторства львів’янина Олега Огородника, і Best of ФотоПАВЛО, приурочених до 75-річчя Павла Дроб'яка (1948-2009), багаторічного учасника колективу Народного фотоклубу «Колумб».

Все дійство супроводжуватиме 73-хвилинний відеофотофільм з архівними матеріалами 90-х, де головним персонажем є ФотоПАВЛО, а також спів його улюблениці Елли Фіцджеральд.

В ході відкриття виставки відбудеться презентація книжки «Воєнний стан» за участі письменників Юрія Андруховича і Тараса Прохаська, які є одними з авторів книжки.

У цій антології вмістилися тексти відомих українських авторів та авторок після початку повномасштабної війни. Сергій Жадан, Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Юрій Винничук, Андрій Любка, Юрій Макаров, Віталій Портніков, Тарас Прохасько, Олександр Михед, Артем Чех, Ірина Цілик... І це навіть не половина всіх письменників, що поділилися своїм відчаєм та болем, своїм бажанням та страхом, своїм оптимізмом та зневірою на сторінках антології.

Передмову до збірки написав Головнокомандувач Збройних сил України – генерал Валерій Залужний: 

"Воєнний стан – це не тільки правовий режим існування держави під час війни. Це ще й нагадування про козацький стан – військовий табір, що ставав фактично фортецею в часи воєн і битв. Минулого року вся наша країна перетворилася на такий стан – нездоланну фортецю, над якою майорить синьо-жовтий прапор. Упевнений, що завдяки мужності й професіоналізму українських воїнів, завдяки єднанню українського суспільства і за дружньої підтримки наших партнерів у світі ця фортеця поверне собі всі свої території. Слава Україні!"

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!