"Ми впевнено йдемо до червоної зони", - головний санлікар Франківщини


Сьогодні зайнятість ліжок в Івано-Франківській області складає 46,1%. Кількість хворих стрімко зростає.

Про це йшлось сьогодні, 18 січня, під час щотижневої наради в ОДА, пише Бліц-Інфо.

За словами головного санітарного лікаря області Руслана Савчука, найбільша кількість хворих зареєстрована в Івано-Франківському та Надвірнянському районах. Втім, зросла захворюваність всюди: Івано-Франківський район - у 2,6 раза; Надвірнянський - 5,4 раза; Косівський - 3,7 раза; Калуський - 2,5 раза; Коломийський - 1,6 раза; Верховинський - в 11 разів.

Таким чином вище в 50% ріст захворюваності в порівнянні з попереднім тиждень фіксується в 54 громадах. З них кількість позитивних випадків, які перевищують 70, спостерігається у 21 ТГ.

"Ми йдемо впевненими, в поганому розумінні цього слова, темпами до зростання захворюваності. Серйозних підстав вже і зараз вводити інший рівень епіднебезпеки немає, але тенденція, що ми там можемо опинитись - зберігається. Тож варто на місці вводити додаткові протиепідемічні заходи, щоб обмежити поширення вірусу",- наголосив Савчук.

Савчук також додав, що за вчорашню добу захворіли 43 дитини, з них 35 - школярі. Найбільше хворіють діти в Івано-Франківському та Коломийському районах. Через те, що вони пішли на навчання, цей показник, ймовірно, буде збільшуватись.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!