Міліції не вдається допитати "газового терориста", який отруїв дев'ятьох студенток в Івано-Франківську


У четвер близько першої години дня сталася надзвичайна подія в навчальному корпусі медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету, розташованого в адмінбудівлі радіозаводу.

Під час перерви до однієї аудиторії зайшов другокурсник цього навчального закладу і розпилив наразі невідому речовину. Одні свідки стверджують, що в руках він тримав газовий балончик, другі — що в нього начебто був якийсь пакет, звідки й пішли випари. Так само, як стверджують очевидці, юнак не розпилював газ у бік якоїсь конкретної особи, а просто, так би мовити, «пшикав» на різні боки, повідомляють Паралелі.

Через кілька хвилин ті, хто були в приміщенні, відчули подразнення в горлі та запаморочення. Найгірше було дівчатам, які знепритомніли. Інші учні виносили їх на свіже повітря. Загалом з коледжу відправили до обласної дитячої клінічної лікарні 9 учениць віком 15-16 років. Сімох із них госпіталізували, причому стан здоров’я п’ятьох розцінюють як середньої важкості. Найгірша ситуація у двох дівчаток, які вже мали проблеми з дихальними шляхами через астму. Речовина, якої вони надихалися, посилила хворобу.

На місце події, крім медиків, викликали працівників служби надзвичайних ситуацій та міліцію. Як пише газета Галичина. тим часом малолітній зловмисник утік додому. Але його особа була відома і до нього виїхала група працівників кримінальної міліції в справах дітей на чолі з начальником цього підрозділу Аллою Лемчак.

З’ясувалося, що підліток проживає з дідом і бабою. Батьки перебувають за кордоном на заробітках. Але поспілкуватися з хлопцем їм не вдалося. Дід з бабою навідріз відмовлялися впускати правоохоронців до квартири. «Нарешті, близько десятої години вечора сказали, щоб ми не стояли під дверима, запевнивши, що наступного дня він саме прийде до міліції з адвокатом», — розповіла Алла Лемчак. Тоді й спробують довідатися про мотиви його вчинку, і, головне, дізнатися, що за речовину він розпилив у повітрі та де придбав.

На момент підготовки цього матеріалу «терорист» ще не «здався». Тим часом розпочато кримінальне провадження за статтею 269-ю Кримінального кодексу України — хуліганство.

Крім того, батьки потерпілих заявляють, що не мають наміру залишати цей випадок без належного реагування.