Міліція попереджає пікетників, що вживатиме заходів для розблокування центру Києва


Міліція Києва заявляє, що вживе заходи, якщо мітингувальники не розблокують рух у центрі столиці.

Про це йдеться в повідомленні Відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Києві.

Як зазначили в міліції, зараз у центральній частині міста (по вулиці Хрещатик, частково - по вулиці Грушевського) мітингувальники перекрили рух транспорту, повідомляє "Кореспондент".

Також у міліції заявили, що такі дії є протизаконними і тягнуть за собою відповідальність згідно зі статтею 279 Кримінального кодексу України Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства - штрафні санкції у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на термін до двох років, або арешт терміном до шести місяців, або обмеження волі терміном до трьох років.

Майдан: онлайн-трансляція

«Столична міліція звертається з проханням до учасників акції звільнити проїжджу частину і не заважати транспортним засобам пересуватися вулицями, в іншому випадку правоохоронці будуть вживати заходів з відновлення руху в центрі міста», - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в Києві учасники акції протесту проти дій влади за ніч звели навколо Майдану Незалежності барикади.

Для цього активісти, зокрема, використовували частину конструкцій розібраної новорічної ялинки.

Усі підходи до Майдану з боку Хрещатика, вулиць Інститутської, Городецького, Європейської площі перекриті барикадами. Для людей, які виходять з метро, зробили проходи.

Нагадаємо, в Україні тривають мітинги прихильників євроінтеграції і тих, кого обурили жорсткі дії Беркута.

Як повідомлялося, в ніч з п'ятниці на суботу в Києві Беркут силою розігнав акцію протесту на Майдані Незалежності. Це викликало нову масову хвилю мітингів в Україні.