Міліція спіймала прикарпатця, який розповсюджував порнографію


Це стало результатом роботи працівників сектору карного розшуку Надвірняського РВ УМВС України в області під час проведення операції «Павутина».

На даний час правоохоронці відкрили одне кримінальне провадження в рамках  цільових оперативно-профілактичних заходів, пише НП.

28 листопада оперативники затримали жителя міста за підозрою в незаконному розповсюдженні порнографічної відеопродукції. Зловмисник 39-річний безробітний надвірнянець протягом 2014 року незаконно зберігав з метою збуту DVD диски із записами творів порнографічного характеру та збував диски із вказаним відео змістом. Як пояснює сам чоловік правоохоронцям, що тривалий час ніде не працює, а грошей на життя немає і тому так чином хотів підзаробити.

Відповідно до кримінального провадження, яке було розпочате відразу після скоєння злочину за частиною 1 статті 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження  порнографічних предметів) — на чоловіка чекає неприваблива перспектива - покарання у виді позбавлення волі на строк до 3-х років.

Операція проводиться з 24 листопада до 16 грудня поточного року. Метою заходів є протидія організованій злочинності, виявлення та документування членів злочинних груп та окремих осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження забороненого контенту, а також забезпечення моніторингу відкритих телекомунікаційних мереж, аби очистити інформаційну систему Інтернет від ресурсів, через які здійснюється розповсюдження таких матеріалів.