Міноборони створило Аудиторський комітет і залучило туди експертів НАТО


При Міністерстві оборони України створено новий координаційний дорадчий орган для Департаменту внутрішнього аудиту – Аудиторський комітет.

При Міністерстві оборони України вперше за час існування відомства створили новий координаційний дорадчий орган для Департаменту внутрішнього аудиту — Аудиторський комітет, повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

До складу комітету увійшли сертифіковані внутрішні аудитори із держав-членів НАТО та України з багаторічним досвідом надання послуг із внутрішнього аудиту.  

Комітет є однією зі складових нової моделі реформи фінансового контролю в Міністерстві оборони України.

«Створення Аудиторського комітету – це можливість залучити до роботи у сфері внутрішнього аудиту визнаних іноземних партнерів. Міноборони запросило до комітету фахівців, які мають належну експертизу, репутацію, авторитет, навички й досвід. Орган слугуватиме «запобіжником» від політичного втручання. Такий крок говорить про нашу готовність до впровадження найвищих міжнародних стандартів», – зазначив заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

Довідково. До складу Аудиторського комітету Міністерства оборони України входять:

Франсуа Готьє — керівник Служби зовнішнього нагляду штаб-квартири НАТО (м. Брюссель);

Джозеф Інгігнолі — аналітик/оцінювач  наглядових програм Офісу Генерального інспектора Департаменту оборони США;

Джон Чесшир — керівник компанії з внутрішнього аудиту JC Audit Training Ltd (м. Оксфорд), член міжнародного інституту внутрішніх аудиторів;

Манфред ван Кестерен — міжнародний експерт з державного внутрішнього фінансового контролю в рамках програми EU4PFM в Україні;

Руслана Рудницька — українська експертка національних та міжнародних проектів під егідою Міністерства фінансів України та Рахункової палати.

Також до Аудиторського комітету входять заступник Міністра оборони Юрій Джигир та Державний секретар Міністерства оборони Людмила Дараган.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!