Міський голова Долини звернувся до всіх мерів України


Мер міста Долини опублікував звернення до міських голів України стосовно останніх подій в України. Закликав їх бути єдиними та зробити цивілізаційний вибір.

Повний текст звернення публікуємо нижче.

Дорогі колеги міські голови, представники громад!

Останні роки місцеве самоврядування терпить суцільні приниження. Економічні та гуманітарні реформи, щедро анонсовані владою зайшли в глухий кут. Фінансове становище громад катастрофічне.

Другий рік поспіль коштами місцевого самоврядування руками казначейства розпоряджається уряд, вирішуючи свої першочергові завдання, залишаючи нас на самоті зі своїми проблемами. Місцеве самоврядування, котре займає чільне місце в системі влади у світі, нині в Україні повністю подавлене.

Задекларована реформа АТУ постійно відкладається, і вигдядає, що нікому непотрібна. Це супроводжується наростаючими претензіями з боку правоохоронних та силових структур, постійними утисками свободи дій та слова. Виглядає, що МСВ у цій державі нікому непотрібне і на сьогодні є справжнім цапом-відбувайлом в устах влади. Відбувається планова дискредитація всього інституту місцевого самоврядування. Його повне знищення призведе до ліквідації найважливішого стовпа демократії. Цього неможна допустити!

Прошу вас, дорогі друзі, колеги-міські голови не мовчати у цей відповідальний час, зайняти принципову позицію! Не йдеться про політичний вибір чи партійний. Йдеться про цивілізаційний вибір, світоглядний. Благаю вас про захист наших громадянських прав, про захист прав наших виборців! Висловіть невідкладно свою принципову позицію, зберіть сесію, проведіть збори громади! Дайте оцінку діям влади! Зараз, як ніколи, люди чекають підтримки від своїх лідерів! Не мовчіть! Дійте!!! Бо завтра буде пізно, завтра нам знову буде ніяково за свою мовчазну незгоду...Завтра ми знову шкодуватимемо за згаяний час! Завтра нам не простять бездіяльності наші виборці, не простять ні діти, ні внуки!.. Слава Україні!

Міський голова м. Долина Володимир Гаразд

Джерело: БРІЗ