Міський голова Івано-Франківська візьме участь у Конференції мерів у Брюсселі


24-25 червня у Брюсселі, в приміщенні Європарламенту відбудеться чергове пленарне засідання Конференції мерів міст країн-учасниць так званого «Пакту мерів міст Заходу і Сходу», у рамках європейського тижня «Сталої енергетики».

Від України на конференцію запрошені 36 міст, серед яких Львів, Черкаси, Чернігів, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Луцьк, Київ,Рівне, Тернопіль, Житомир.

Цьогорічна конференція стане четвертим заходом з моменту церемонії підписання Угоди, участь у якій братимуть керівники європейських інституцій, європарламентарі, мери міст, представники регіональних та місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

За попередньою інформацією, 24 червня відбудеться офіційна церемонія відкриття Конференції за участю президента Європарламенту М. Шульца, президента Комітету Регіонів ЄС В. Сісо, комісара ЄС з питань регіональної політики Й. Хана.

25 червня країни-учасниці запрошуються на окремий дискусійний форум, що має на меті підбиття підсумків чотирирічного існування «пакту», обговорити практичні елементи економічного зростання шляхом забезпечення енергоефективності, розвитку «зеленої енергетики» та заохочення створення робочих місць, пише zaxid.net.