Молодому герою віддали останню шану


Відлуння антитерористичної операції, що триває на Сході України, знову прогриміло на Прикарпатті.

Цього разу горе бойових втрат постукало в одну з осель села Іллінці, що на Снятинщині. Тут дощового травневого дня 26 травня з усіма військовими почестями ховали зовсім ще юного героя – 21-річного Дмитра Шкрібляка – снайпера-розвідника 51-ї окремої механізованої бригади, який загинув при виконанні службового обов’язку в ході сумнозвісного бою з озброєними бойовиками під Волновахою, на Донеччині.

25 травня літак з тілом хлопця приземлився у Рівному, де Дмитрові та ще шістнадцяти загиблим його бойовим побратимам віддав останню військову шану особовий склад 51-ї бригади, а вже наступного дня з молодим героєм прощалося рідне село.

Провести хлопця в останню путь прийшло чимало його односельців, родичі, друзі. Участь у жалобних заходах взяли також обласний військовий комісар полковник Ігор Павлюк, військовий комісар Снятинсько-Городенківського об’єднаного районного військового комісаріату підполковник Ігор Рибачок, представники Генерального штабу Збройних Сил України, перший заступник Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Семко та заступник голови Івано-Франківської облради Остап Дзеса, керівництво району та села, духовенство, представники Самооборони, військові.

«З сумом і скорботою сьогодні ми проводжаємо у вічність героя! - зазначив у своїй промові військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковник Ігор Павлюк, - Серце молодого патріота зупинилося на злеті. Дмитро хотів жити, творити і кохати, прагнути до нових висот. Але коли над рідною землею нависла смертельна небезпека, він обрав обов’язок. Зі зброю у руках він став на захист рідної Вітчизни. Пам'ять про нього – завжди у наших серцях. Його подвиг – гідний приклад для прийдешніх поколінь».

Від імені усіх військових полковник Павлюк висловив щирі співчуття родичам загиблого.

За давньою традицією на честь загиблого героя лунали залпи військового салюту.