Моржів хочуть порахувати з космосу - для проєкту шукають волонтерів


Міжнародна неурядова організація «Всесвітній фонд природи» (WWF), що займається збереженням природи, дослідженнями та відновленням природного середовища, почала пошук волонтерів для підрахунку моржів на супутникових знімках.

 Як пише Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Проєкт під назвою «Walrus From Space» (Морж з космосу), зокрема, отримає фінансування від Королівського банку Канади та індивідуальних членів WWF.

Зазначається, що впродовж наступних п’яти років міжнародна неурядова організація планує залучити 500 000 тисяч добровольців. Вони мають допомогти підрахувати кількість моржів в районі моря Лаптєвих.

Вважається, що нині в цьому регіоні живуть близько 30 тисяч моржів. Проєкт має допомогти встановити більш конкретні цифри. Вченим необхідні чіткіші дані щодо популяції моржів, що допоможе оцінити вплив кліматичних змін на цих ссавців.

Зазначається, що рахувати моржів волонтери будуть на знімках зроблених супутником WorldView від компанії Maxar. Цей космічний апарат має роздільну здатність, де кожен піксель відображає приблизно 30 см на Землі, що приблизно дорівнює розміру аркуша паперу формату А4.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!