Московщина використовує суперечності: Олександр Сич про українське зерно на польському асфальті


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич висловив свої роздуми про "руку кремля" у зерновому конфлікті на польському кордоні.

На переконання політика, українське зерно на польському асфальті - це результат вправного використання Московщиною суперечностей у суспільствах, які є її мішенню. Про це Олександр Сич сказав під час етеру на ОТБ Галичина.

"Це саме вона в своїх інтересах, але не в спільних інтересах Польщі й України, роздмухує антиукраїнські шовіністичні настрої у польському суспільстві. А ще вона дуже вправно використовує інструменти демократії проти демократії. Саме завдяки демократичним виборам у Словаччині вона зуміла перетворити її з союзника на опонента й приєднати до свого давнього холуя - Угорщини. І тепер весь наш західний кордон, через який надходить допомога Україні, потенційно може стати проблемним!… Й так же вправно Московщина використовує цьогорічні президентські вибори в США проти України. А вибити Америку з союзників України - це вибити НАТО. Бо ж на 80% США - це і є НАТО. Наступна мішень - Німеччина. Бо подібно до асоціації НАТО з США можна великою мірою і Німеччину також асоціювати з ЄС. Бо ж вона його головний фінансовий донор!... А тому в німецькому суспільстві сьогодні успішно роздмухуються (цілком демократично!) настрої втоми від України",- вважає голова облради.

А ще цього року - вибори до Європарламенту. І на думку Олександра Сича, в кожній з країн ЄС Московщина максимально сприятиме своїм політичним симпатикам, аби в результаті отримати в оновленому Європарламенті потужне промосковське, а отже антиукраїнське, лобі.

"Демократія повинна врешті-решт навчитися себе захищати. А українська дипломатія в таких умовах українська дипломатія, як ніколи, має бути на висоті свого завдання!",- переконаний політик.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!