Музей нафтопромислів Галичини включили до туристичного маршруту “Гео-Карпати”


Музей нафтопромислів Галичини, відкриття якого відбулось у жовтні, продовжує розширювати сферу досліджень та збільшив коло партнерів з дослідження природоресурсної історії нашого краю. Минулого тижня Музей долучився до реалізації міжнародного проекту «Гео-Карпати», що співфінансується Євросоюзом та реалізовується в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

Головним партнером проекту є Кросненська державна вища професійна школа імені Станіслава Пігоня (Польща), партнером є Львівський національний університет імені Івана Франка, повідомляє НП.

В рамках проекту вздовж усього шляху «Гео-Карпати», котрий прокладено від польського Кросно до прикарпатської Яремчі, щоби показати найцікавіші геологічні об’єкти Карпат, встановлять 28 інформаційних таблиць геосайтів, 2 панорами та буде відкрито 2 навчально-інформаційних центри. 12 із геосайтів знаходяться на території Підкарпатського воєводства Республіки Польща, 6 у Львівській і 10 в Івано-Франківській областях.
19 листопада на території Музею українсько-польська делегація урочисто відкрила інформаційну таблицю геосайту «Битківське нафтове родовище». Стенд містить інформацію про геотуристичний шлях «Гео-Карпати» та опис геосайту. Дуже вдало обрано місце для таблиці, адже з майданчика, де її встановлено, можна безпосередньо спостерігати геологічний розріз Битківського нафтового родовища у відслоненні на схилі г. Пецига (с. Битків).

Із включенням Музею до геотуристичного маршруту співпраця з новими колегами не вичерпується. Вже намітили нові плани, зокрема в 2013-2014 роках працівники Музею спільно з викладачами Львівського національного університету імені Івана Франка запланували розробити та реалізувати проект експозиційної зали геології нафтогазових родовищ Карпат.