Музикант франківського гурту Назар Фігура воює на передовій у складі Запорізької окремої бригади ТрО


Музикант і вокаліст івано-франківського гурту NEWFRAN Назар Фігура захищає країну на Сході у складі Запорізької окремої бригади територіальної оборони.

Хлопець отримав диплом Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету, а в березні 2022 перевчився на кулеметника. Як поставилися у гурті до рішення музиканта воювати та що стало мотивом захищати Україну від російських окупантів, читайте у матеріалі Суспільного.

Назар Фігура – родом з Тернопільщини, але записався у тероборону Надвірнянського району, де живе його дружина.

"Я вважаю, що ворога потрібно зустрічати якнайдалі від свого рідного міста. Скажімо так, якнайближче до їхніх кордонів, щоб вони не могли нанести ще більше руйнувань нашій інфраструктурі, нашій неньці-Україні. Це необхідно з політичної точки зору і це необхідно з моральної точки зору", — розповідає Назар у відео на Facebook-сторінці Запорізької окремої бригади територіальної оборони.

Назар Фігура співав у хорі Івано-Франківського медуніверситету "Сурма", а також — у вокальній формації NEWFRAN. У 2015 його призвали на строкову службу. Там відслужив півтора року. На початку березня 2022 боєць відвіз сім’ю в безпечне місце та одразу пішов воювати.

"Для мене перемогою стане повне витіснення ворога за територію України. Для мене одним із факторів перемоги стане повалення путінського режиму, тому що це — тиранія. Через цю тиранію там дуже багато людей страждає. Для мене перемогою буде повноцінний вступ України до ЄС", — розповідає кулеметник і музикант Назар Фігура.

Керівниця вокальної формації NEWFRAN Ірина Микитюк, в якій приблизно 10 років співав Назар, розповіла кореспондентці Суспільного, що хлопець був тенором у їхньому колективі та цікавився звукорежисурою.

"Як нам співпрацювалося з Назаром? Ідеально. Це — настільки відповідальна людина, що можна розслабитися. Назар за все буде переживати. І він зробить якнайкраще. Він вивчить ситуацію і вибере найкращий варіант. Назар — дуже відповідальний, позитивний, такий "живчик", мотиватор і великий друг", — розповідає Ірина Микитюк.

Про вступ до лав тероборони хлопець не сказав своїм друзям та колегам.

"Він прислав фото у формі, й ніхто не розумів, де саме він, що робить. Але рішення Назара не здивувало – в цьому весь він, отакий він є, така людина. Він щиро пішов на фронт. І, я впевнена, що він і там настрій задає. І співає, і вболіває щиро за долю України – можна навіть так пафосно сказати", — вважає керівниця вокальної формації NEWFRAN.

За її словами, всі учасники гурту підтримують зв'язок з бійцем. Вони вболівають, а коли треба – допомагають Назару. І сподіваються, що ще заспівають усім складом після перемоги України.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!