МВФ радить не залишати без наслідків е-декларації


Електронне декларування майна державних чиновників є прогресом у боротьбі з корупцією, але конкретні справи потрібно довести до суду.

Про це заявляють у МВФ, повідомляє «Радіо Свобода».

Зараз в Україні працює місія МВФ, за результатами роботи якої має бути ухвалено рішення про надання наступного траншу кредиту. Експерти наголошують, що виконання антикорупційних застережень для подальшої співпраці із МВФ є не менш важливим, ніж виконання традиційних вимог щодо скорочення дефіциту бюджету чи обмеження пільг.

«Е-декларування активів високопоставлених чиновників – це прогрес, але Україна повинна робити наступні рішучі кроки у боротьбі з корупцією, включаючи функціонування у повному обсязі нових антикорупційних інституцій і доведення справ до суду», – заявив речник МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні.

За словами голови Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Наталії Корчак, у МВФ помітили, що українські високопосадовці приховали частину свого майна, не вказавши її в електронних деклараціях. Зокрема, статки, про які писала міжнародна преса, наразі чомусь відсутні в електронному Реєстрі.