На Береговій тривають роботи із заміни газопроводів


«Івано-Франківськгаз» продовжує роботи з редизайну газових мереж в обласному центрі. Зокрема, вже два тижні тривають роботи із заміни газопроводів середнього і низького тиску на вулиці Береговій.

Тут, у рамках інвестиційної програми, газовики здійснюють заміну 450 метрів сталевого газопроводу середнього та низького тисків на полієтиленовий від вулиці Пулюя до вулиці Довгої. Мережі були прокладені ще у 1962 році, тож їх заміна була планова.

Роботи проводять без відключення споживачів від газопостачання. 

«Усі споживачі, а їх понад 500, під’єднані до розподільчого газопроводу  низького тиску даній вулиці, мають у своїх домівках газ. Ми паралельно прокладаємо новий полієтиленовий газопровід, потім його опресовуємо, перевіряємо на щільність та герметичність», - говорить головний інженер Івано-Франківського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Володимир Монюк.

Ці роботи, за його словами, планують завершити до кінця року. Розпочались вони ще 8 листопада цього року і виконують їх максимально оперативно. Проте, у зв’язку з великою кількістю комунікацій, багато розкопок доводиться проводити вручну, працювати акуратно, щоб не пошкодити мережі  інших служб, в той же час і не забувати про благоустрій  Окрім того, щоб виконати заміну газопроводу максимально швидко, залучили понад 10 працівників та кілька одиниць спецтехніки.

Загалом, цього року «Івано-Франківськгаз» замінив 40,5 км сталевих підземних газопроводів на поліетиленові. Планова заміна мереж є складовою програми з модернізації та редизайну газорозподільної системи компанії. Такі роботи фінансуються за рахунок тарифу на розподіл газу та передбачені інвестпрограмою. Тому своєчасна оплата послуги доставки газу нашими споживачами гарантує утримання газорозподільних мереж та обладнання на них у належному стані.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!