На Долинщині розкидають приманку від сказу


На території Долинського району проведена весняна компанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Приманка з вакциною, яка розповсюджується авіатранспортом – є безпечна для людей і тварин, вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Про це йдеться на сайті Долинської РДА.

Прохання до жителів району: при виявлені подібних приманок – не брати їх руками і не переносити з місць розкладань. Якщо приманка випадково потрапила на території особистого селянського господарства, прохання перенести її, в рукавицях, за межі господарства, де її може спожити дика тварина.

Сказ — це особливо небезпечне інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин та людини, яке закінчується смертю. Щорічно в світі від сказу гине понад 30 тисяч людей та близько 1 млн тварин. Поширюють сказ в основному бродячі собаки, коти, лисиці, вовки, гризуни.

Що робити, аби запобігти захворюванню:

При виявлені неадекватної поведінки тварин, водобоязні, слинотечі, агресії, парезів, відсутнього або збоченого апетиту терміново повідомити спеціаліста ветеринарної медицини, який обслуговує дану територію за телефоном (03477) 2-51-88.

Не вбивати домашніх тварин, що вкусили людину. Не торкатись голими руками трупів тварин та обслинених ними предметів при підозріванні на сказ.

Щоб запобігти зараженню тварин на сказ, їм треба щорічно робити профілактичні щеплення. У сільській місцевості необхідно вживати ветеринарно-санітарні заходи з недопущення диких хижаків до тваринницьких ферм, гуртів та інших місць розташування свійських тварин.

Якщо вас вкусила тварина:

- рану промийте мильним розчином та негайно зверніться за медичною допомогою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!