На Долинщині створюють віртуальні тури до Цапових скель та урочища Бовкоти


У Витвицькій об’єднаній територіальній громаді, що на Долинщині, створюють віртуальні 3D-маршрути. У такий спосіб в ОТГ хочуть привернути увагу туристів.

Про це повідомив начальник відділу культури громади Віталій Кульпа, інформують у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

За його словами, днями разом із фотографом компанії Google в громаді вже попрацювали над створенням візуального контенту. Зокрема, відзняли Цапові скелі, урочище «Бовкоти» та церкву Богоявлення Господнього у селі Слобода-Болехівська.

«Вже цього року наші цікаві місця з’являться на безкоштовному картографічному сервісі Google Maps. Це дасть можливість віртуально зазирнути у найбільш красиві куточки нашої громади та зацікавити туриста», - зазначив Віталій Кульпа.

Представник громади наголосив, що ініціативу вдалось реалізувати за підтримки управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації.

Віталій Кульпа зазначив, що у Витвицькій громаді є ще чимало цікавих туристичних місць, які можуть зацікавити туристів.

«Будемо брати активну участь у написанні проєктів, бо створення 3D-турів дорога послуга. У громаді є ще безліч цікавих туристичних атракцій, які можуть зацікавити туриста", - відзначив він.

Довідка Бліц-Інфо: Бовкоти (Бовкути) — ландшафтний заказник місцевого значення, розташований у межах Долинського району Івано-Франківської області, біля села Станківці. Площа 2,2 га. Статус надано з метою збереження мальовничого природного комплексу в передгір’ї Карпат  – скелі, пороги та водоспади на річці Лужанка.

На відстані близько 1 км від урочища «Бовкоти» височіє так звана "Карпатська кам’яна стіна" - це на кілька сотень метрів, ніби виринувши з глибин віків, простягаються велетенські кам’яні глиби. Ці скелі у буковому лісі мають назву “Цапових”. Комплекс розташований у межиріччі річки Лужанки та її притоки - потоку Церков’янський, на його правому березі, на північно-західному відрозі вершини Томнатик (897.7 м), на крайньому сході Бескидів.

“Цапові скелі” мало змінені людиною і не відомі широкому загалу. Скелі є цікавими та зручними для туристів, у тому числі завдяки наявності криниці з джерельною водою поблизу, освітлених галявин неподалік, а також атракційному вигляду самих стрімчаків. Вони простягаються із заходу на схід на 850 м смугою скель та їхніх уламків 100 м завширшки. Найвищі стрімчаки сягають 21 м.

Під час Другої світової війни скелі стали природною оборонною локацією вояків УПА, які боролися тут проти радянських військ, про що свідчить табличка на металевому хресті, встановленому на пісковиковому кургані біля підніжжя найвищої скелі. На стінці цього стрімчака наприкінці 1980-х років (за переказами місцевих людей) вирізали хрест заввишки 4,5 м, а поряд зліва - тризуб, які добре збереглися. У 2000-х скелі почали освоювати скелелази.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!