На Донбасі бойовики 5 разів порушили тишу: стріляли з гранатометів та кулеметів — штаб


У зоні бойових дій на Донбасі минулої доби, 24 січня, бойовики п’ять разів порушили режим припинення вогню. Обійшлося без поранень і втрат серед українських військових.

Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил, пише Громадське.

Так, неподалік населених пунктів Піски та бойовики неодноразово відкривали вогонь у бік українських позицій з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А ось поблизу Водяного, що на Приазов’ї, бойовики вели вогонь із ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Від початку поточної доби, 25 січня, вздовж усієї лінії зіткнення порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Від початку «перемир'я» наприкінці липня й до вечора 22 січня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 6 405 порушень режиму тиші, зокрема 2 727 вибухів, 912 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 90 спалахів дульного полум'я, 55 освітлювальних ракет і щонайменше 2 621 чергу й постріл.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!