На фасаді спілки художників у Франківську прославляють комуністичного діяча


Дошка на фасаді Івано-Франківської обласної організації Національної Спілки Художників України прославляє комуністичного діяча Миколу Кіщука.

Про не декомунізовану дошку на фасаді обласної організації Національної Спілки Художників України на вулиці Незалежності у Франківську повідомив директор обласного музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук.

Кіщук Микола 1949—1950 роках — голова виконавчого комітету Косівської районної ради депутатів трудящих Станіславської області. У 1950—1953 роках — слухач Вищої партійної школи при ЦК КП(б)У в місті Києві. У 1953—1958 роках — заступник голови виконавчого комітету Станіславської обласної ради депутатів трудящих. З 1958 року — голова виконавчого комітету Косівської районної ради депутатів трудящих Станіславської області, голова виконавчого комітету Верховинської районної ради депутатів трудящих Івано-Франківської області.

"Будучи головою виконкому Косівського, а опісля Верховинського районів маючи на руках зброю приймав участь у акціях проти ОУН та УПА, здійснював депортацію сімей повстанців, зміцнював радянську владу. Хіба може бути на фасаді поважної організації така ганьба, навіть нехай він доклався до будови будівлі Спілки. Друзі, художники багато з Вас знає біографію цієї особи, зніміть та заховайте ту дошку! Не ганьбіть славні імена членів Спілки",,- написав Коретчук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!