На Флориду обрушився буревій: понад 2,5 млн знеструмлених будинків та зниклі безвісти


Буревій, що обрушився на Флориду, спричинив знеструмлення декількох округів. Багатьох людей досі шукають.

Понад 2,5 мільйона будинків і підприємств у Флориді залишаються знеструмленими внаслідок  буревію "Ієн", повідомляє Reuters у четвер, 29 вересня, пише Deutsche Welle.

За даними агентства, це одна з найпотужніших стихій, яка спіткала материкову частину США за останні роки. У штаті оголосили надзвичайний стан.

Перш ніж досягти Атлантики зі швидкістю в майже 250 км на годину, ураган затопив цілі громади, зниклих безвісти людей досі шукають. Повідомлення про нібито двох загиблих наразі не підтвердились. До пошуково-рятувальної операції залучили 28 гелікоптерів. Влада вдалася до евакуації двох місцевих лікарень.

"Наслідки цього шторму історичні, завдана шкода також. Ми ніколи не бачили подібної повені. Ми ніколи не бачили штормових хвиль такого масштабу", - заявив губернатор Рон ДеСантіс під час брифінгу.

Наслідки буревію
Наслідки буревіюФото: Marco Bello/REUTERS

Він додав, що округи Лі та Шарлотт, де проживають понад 900 тисяч людей, "в основному без мережі".

Несучись Флоридою буревій послабшав, втім все ж спричинив сильний вітер, проливні дощі та штормові хвилі, зокрема в Джорджії, Південній і Північній Кароліні. Наразі метеорологи фіксують його максимальну швидкість в 100 км на годину.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!