На Франківщині розпочались навчання авіації “Карпатська брама”


В повітряному командуванні «Захід» тривають двоступеневі командно-штабні навчання «Карпатська брама-2015»

З 2 червня в повітряному командуванні «Захід» тривають двоступеневі командно-штабні навчання «Карпатська брама-2015». Метою заходу є реальна оцінка готовності військових частин до виконання завдань за призначенням. В ході навчань в частинах та підрозділах радіотехнічних військ західного регіону та Івано-Франківській бригаді тактичної авіації проводиться відпрацювання низки завдань з понад 90% практичною складовою.

Так в Івано-Франківській бригаді тактичної авіації при забезпеченні радіолокаційної підтримки радіотехнічних військ пройде відпрацювання вправи по перехопленню повітряної цілі та примушенню її до посадки на визначений аеродром. Львівська радіотехнічна бригада відпрацьовує передачу управління на запасний командний пункт, з одночасною перевіркою елементів охорони та оборони позицій, протидії умовним диверсійно-розвідувальним групам. Також в рамках навчаннь окремі радіолокаційні підрозділи здійснюють передислокацію з розгортанням матеріальної частини на позиціях призначення.

При підготовці до навчань основну увагу було зосереджено на використанні досвіду, отриманого особовим складом під час виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції.