На Франківщині санепідемстанція безпідставно виписувала штрафи


Після втручання прокуратури поновлено права працівників закладів охорони здоров’я та освіти, котрим санепідемслужба нараховувала штрафи

Прокуратурою Тисменицького району проведено перевірку в діяльності Богородчанського міжрайонного управління Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області щодо додержання вимог законодавства при  притягненні посадових осіб закладів охорони здоров’я та освіти до адміністративної відповідальності. 

Встановлено, що посадові особи міжрайонного управління Держсанепідемслужби складали  протоколи про вчинення адміністративних правопорушень стосовно осіб, які не є суб’єктами правопорушень.

Відтак, при розгляді таких протоколів, посадовці виносили незаконні рішення та накладали штрафи на працівників, котрі згідно своїх функціональних обов’язків не мали і не могли мати повноважень, у невиконанні яких їх звинувачено. 

За результатами перевірки прокуратурою внесено подання з вимогою усунення вказаних порушень та притягнення винних службових осіб до відповідальності. 

На даний час, документ прокурорського реагування  перебуває на розгляді, і, згідно офіційної відповіді, вказані протоколи вже скасовано, а двох посадових осіб міжрайонного управління Держсанепідемслужби притягнуто до відповідальності.