На Франківщині стартував проект з протидії неінфекційним захворюванням


У шести областях та Києві стартував проект з протидії неінфекційним захворюванням. Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України, серед регіонів, які братимуть участь у зазначеному проекті, є Івано-Франківщина.

Проект, започаткований у червні цього року, передбачає посилення просвітницької діяльності, розробку індивідуальних обласних стратегій для подолання неінфекційних захворювань, вдосконалення протоколів діагностики і лікування та розвиток потенціалу фахівців на рівні первинної медичної допомоги, зокрема, зміцнення ролі сімейних лікарів, інформує прес-служба ОДА.

Розробляючи заходи із впровадження проекту, медики б'ють на сполох, зауважуючи: на рахунок неінфекційних захворювань припадає 86% смертей в Україні щорічно. Оскільки неінфекційні захворювання часто відносять до хвороб «стилю життя», необхідно залучити якомога більшу кількість населення до змін соціальних, поведінкових та екологічних умов, які впливають на фактори ризику, вважають лікарі, щоб створити здорову націю і змінити обличчя охорони здоров'я в Україні.