На Франківщині навчають операторів турів живої спадщини


У рамках реалізації проєкту «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці» упродовж 5-7 серпня на Івано-Франківщині відбувається спеціальне навчання для потенційних надавачів послуг турів карпатською живою спадщиною.

Тренінг організований ГО «Туристична фсоціація Івано-Франківщини» у партнерстві з управлінням міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації, інформує пресслужба ІФ ОДА.

Про проведену роботу зі створення унікальної цілорічної пропозиції для подорожей культурних гурманів «52 вікенди спадщини» учасникам розповіли експертка проєкту зі створення продукту й маркетингу Лада Маланій, а про створення туристичного продукту – співзасновниця туроператора «Карпати.тревел», співзасновниця і директорка ТОВ «Карпати.інфо», директорка школи KI School для туристичного бізнесу Карпатського регіону, віце-президентка Всеукраїнської асоціації керівників бізнесу Ганна Сидоренко. Про інтерпретацію та акторську майстерність під час проведення екскурсій розказала Юлія Микула – режисерка, сценаристка, акторка, засновниця театру-студії «Гротеск» (м. Івано-Франківськ), авторка понад 10 спектаклів.

Довідково

Проєкт «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці» розпочався 25 жовтня 2019 року.

Метою проєкту є збільшення відвідуваності і створення нових можливостей щодо джерел доходу у прикордонних громадах шляхом розробки й популяризації унікального туристичного досвіду, побудованого навколо традиційних культур праці і способів життя в межах спільної для цільових регіонів дестинації карпатської живої спадщини.

Для досягнення мети партнери перетворять місцеві активи нематеріальної культурної спадщини на 52 ринкові продукти (по 13 продуктів у кожній з країн), надаючи різноманітні можливості для підприємців та місцевого населення, мотивуючи надалі використовувати традиційні практики, розвивати повагу до спадщини та сприяти її збереженню.

У рамках проєкту партнери ідентифікують локальні осередки, сімейні підряди чи окремих осіб, що займаються традиційним сільським господарством, виробництвом автентичної їжі та ремісництвом, переважно у віддалених сільських районах та працюватимуть з ними, щоб зробити їхній стиль життя й унікальні життєві історії ядром повноцінних ринкових пропозицій - туристичних пакетів для турів вихідного дня.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!