На Франківщині понад пів сотні шкіл з туалетами на вулиці


На Прикарпатті 72 заклади загальної середньої освіти не мають внутрішніх туалетів станом на перше січня 2020-го року. Серед них і 29 початкових шкіл, у яких навчається менше 20-ти учнів. Про це повідомили у департаменті освіти і науки ОДА.

На облаштування внутрішніх санвузлів у 34-х школах з бюджету спрямували 11 тисяч 500 гривень. Станом на 15-те жовтня туалети облаштували у 12-ти навчальних закладах. На це витратили 7 тисяч 413 гривень. До кінця цього року планують закінчити роботи у решти 22-х школах, пише Бліц-Інфо з посиланням на Суспільне.

На поточні ремонти у навчальних закладах з обласного та місцевих бюджетів виділено більше 50 мільйонів гривень. У департаменті освіти і науки облдержадміністрації повідомили, що станом на перше жовтня капітальний ремонт провели у 39-ти школах. Ще у дев’яти закладах відремонтували внутрішні системи опалення, у 18-ти – замінили водопровідні та каналізаційні мережі. Ще у 16-ти школах частково відремонтували дахи, а у 37-ми – частково замінили дерев’яні вікна на енергозберігаючі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!