На Франківщині зареєстровані дві фірми з іранськими власниками


У зв’язку із співпрацею Росії та Ірану, результатом якої стали атаки українських міст дронами, «Наші гроші. Львів» вирішили дізнатися, які фірми із іранськими власниками працюють у західних областях України.

Це вдалось зробити за допомогою даних, які нам надала аналітична система YouControl, пишуть Наші Гроші.

Так, в Івано-Франківській області зареєстровано дві фірми з іранськими власниками. 

ТОВ «Украрія» наразі в стані припинення. Відкрили фірму у 2017-му. Місто реєстрації – Яремче. Основною діяльністю підприємства вказано відновлення відсортованих відходів. 

Серед власників фірми два іранця та українець. Бенефіціарами вказані Насірі Сейед Мохаммадреза Сейєд Мохаммад, Хоссейнмарді Мехді Яр Хоссейн та Володимир Цвіль. Останній також є директором. 

Володимир Цвіль відомий своєю причетністю до касетного скандалу 2000 року. З 2002 до 2004 року був консулом України у Мюнхені. У 2016-му балотувався до Верховної Ради як самовисуванець. До капіталу ТОВ «Украрія» він вніс 2,5 млн грн, як і інші власники. 

Ще одна фірма – ТОВ «МТА МТА Груп Україна». Зареєстроване підприємство у селі Назавизів, Надвірнянського району у 2015-му році. Торгує деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. 

Гасратов Камран Гасим Огли має контрольний пакет у структурі власності фірми. Місцем реєстрації чоловіка вказано місто Дніпро. Він вніс до статутного капіталу 500 грн і є також директором фірми. Яздані Мохаммад Гасем та Яздані Хоссейн Мохаммад – співвласники фірми родом з Ірану. Внесли до капіталу фірми по 250 грн. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!