На Франківщині затримали злочинців, які торгували дитячим порно


На Прикарпатті викрито групу осіб, які торгували порнографічними матеріалами.

За процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури працівники відділу протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції спільно з Івано-Франківським УВБ ДВБ та Івано-Франківським ВП ГУНП в області викрили групу осіб, які розповсюджували предмети порнографічного характеру (ч. 3 ст. 301 КК України).

Фігуранти через створені ними акаунти в популярній соціальній мережі та інтернет-месенджері за грошову винагороду розповсюджували матеріали порнографічного характеру. Попередньо встановлено, що вказаний протиправний контент містить ознаки дитячої порнографії. Отримані від такої діяльності кошти зловмисники перераховували на електронні гаманці та власні банківські карти.

За результатами проведених слідчих розшукових дій вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти, флеш-носії, банківські картки, чорнові записи, а також інші докази, що вказують на причетність фігурантів до вчинення інкримінованих їм злочинів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру та проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин учинення кримінального правопорушення, а також причетних до протиправної діяльності осіб.

Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!